Contact

KOCR Hijstechniek staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar. Voor een vrijblijvende offerte op maat komen we ook graag bij u langs. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

E-mail naar:
info@kocrhijstechniek.nl

Of bel ons op:
013 2112 069013 2112 069

De Sonman 5
5066 GJ Moergestel

Hierheen navigeren
contact-kocr-hijstechniek
Laat ons uw project naar een hoger niveau tillen

Neem vrijblijvend contact met ons op

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoelt met een arbeidsmiddel?

Onder arbeidsmiddelen vallen alle hulpmiddelen die bij het werk gebruikt worden, denk hierbij aan trappen, ladders, valbeveiliging, hijsmiddelen, hefmiddelen, hijskranen, elektrische gereedschappen. Om veilig en gezond te kunnen werken dienen arbeidsmiddelen in goede staat te verkeren en op de juiste wijze te worden gebruikt. Naleving van de voorschriften voor arbeidsmiddelen is een verplichting van zowel werkgevers als werknemers.

Hoe is het zichtbaar dat mijn hijsgereedschap gekeurd is?

Na goedkeuring van uw hijsgereedschap, plakken wij een keuringssticker met daarop een kleurcodering of spuiten wij het in een jaarkleur. Daarnaast kunnen wij op verzoek ook een jaarkleur staalkabel monteren. Wij hanteren het Internationale Maritieme Organisatie (IMO) kleurensysteem.

IMO-jaarkleuren-KOCR-Hijstechniek

Wat schrijft de wet over hijs- en hefmiddelen keuren?

In de wettelijke eisen rondom hijs- en hefgereedschappen keuren staat onder andere dat hijs en hefgereedschap tenminste 1x per jaar door een deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling op zijn goede staat onderzocht waarbij het zo nodig word beproefd. Deze persoon of instelling beschikt over daartoe benodigde uitrusting.

Is het keuren van arbeidsmiddelen verplicht?

Voor sommige arbeidsmiddelen geldt naast een onderhoudsplicht ook een aanvullende keuringsverplichting.
Dit is het geval voor de volgende twee situaties:

  1. Als de veiligheid afhangt van de manier van installeren (keuring na installatie).
  2. Als gebruik of invloeden van buitenaf leiden tot slijtage, veroudering of verslechtering (periodieke keuring).

De werkgever moet zelf vaststellen of één of beide keuringsverplichtingen op zijn arbeidsmiddelen van toepassing zijn.

Ik heb een huishoudtrap, mag de schoonmaakster deze gebruiken?

De naam huishoudtrap zegt het al, deze trappen zijn voor in huis. Alle trappen die in een bedrijf gebruikt worden moeten voldoen aan de NORM2484 en of WARENWET.

Mijn permanente hefmagneet laat regelmatig los, kunnen jullie hier iets aan doen?

Ja, wij kunnen magneten vlakken. Er wordt een kleine laag van deze magneet afgehaald zodat hij weer helemaal vlak is.

Hebben jullie een eigen certificatensysteem?

Wij maken gebruik van het certificatensysteem van Gereedschapbeheer. U als klant krijgt een eigen inlogcode en kunt via de website ‘ link’ inloggen. Daarnaast is het ook mogelijk om de app te gebruiken.

Hoelang is de keuring geldig?

De keuring van een arbeidsmiddel is één jaar geldig.

Ik wil mijn arbeidsmiddelen laten keuren, maar kan deze niet missen omdat mijn werknemers hier altijd gebruik van maken. Hebben jullie hier een oplossing voor?

Ja wij bieden diverse oplossingen voor. Wij kunnen de keuring bij u op locatie komen uitvoeren. Wij komen ook op projecten waar uw werknemers bezig zijn. Dit komt bij ons regelmatig voor in de (staal)bouw. Wij kunnen daarnaast ook uw materialen ophalen bijvoorbeeld op vrijdag einde van de dag, of op zaterdag ochtend. En dit zondagavond of maandag ochtend weer retour brengen. Als u het liever zelf komt brengen en ophalen is dit voor ons ook geen enkel probleem. Uiteraard zijn wij ook bereid om in de avonden uw keuringen uit te voeren. U kunt bij ons 24/7 terecht.

Hoe herken ik een dubbel geïsoleerd apparaat?

Klasse II apparatuur is herkenbaar aan de volgende markering:

dubbel-geisoleerd-apparaat-kocr-hijstechniek

Voorbeelden van klasse II apparatuur zijn: Elektrisch handgereedschap en moderne keuken apparatuur van laag vermogen.

Deze stekker zit aan een dubbel geïsoleerd apparaat. Mag dat?

stekker-kocr-hijstechniek

Nee, een klasse II apparaat met een klasse I stekker of een klasse I apparaat met een klasse II stekker. In beide gevallen voldoet dit niet aan de NEN 3140 norm en zal het apparaat moeten worden afgekeurd! De afgebeelde stekker is een klasse I stekker en dus niet origineel.

Ik heb een specifieke hijsklus. Kunnen jullie ons advies geven welk hijsmiddel we nodig hebben?

Ja, wij kunnen u geheel vrijblijvend advies geven wat betreft hijsmiddelen. Gezien onze ruime ervaring in hijstechniek zijn wij in staat een deskundig advies te geven. Samen kunnen we dan komen tot een passend hijsmiddel.

Repareren jullie ook op locatie?

In onze efficiënt ingerichte servicebussen zijn de meest gangbare vervangingsonderdelen aanwezig. Indien niet voorradig wordt het arbeidsmiddel in overleg meegenomen naar onze werkplaats. Daar worden de benodigde onderdelen besteld en gemonteerd. Indien het niet mogelijk is om het arbeidsmiddel om wat voor reden dan ook niet meegenomen kan worden, dan worden de onderdelen besteld. Dan wordt er een afspraak gemaakt om de reparatie op locatie uit te voeren.

Waaraan kan ik zien wat de werklast van mijn hijsband of rondstrop is?

Bij hijsbanden en rondstroppen werken ze met kleurcodes en strepen.

schema_hijsbanden_rondstroppen_KOCR_hijstechniek